Αλληλεγγύη στον Λαό της Τουρκίας & Συρίας

Εδώ θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα σημεία συγκέντρωσης ειδών στην Ελλάδα, τα οποία μετά θα σταλούν στο λαό της Τουρκίας και της Συρίας.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

Αθήνα

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Τουρκίας και της Συρίας για τις μεγάλες υλικές καταστροφές από τον σεισμό σε σπίτια και υποδομές, αλλά και με πολλά θύματα, νεκρούς και τραυματίες.

Οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι ίδιες σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και δε χωρά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως την αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική-αντιπυρική προστασία κ.ά.  με αποτέλεσμα να αφήνονται ανυπεράσπιστοι οι λαοί στο έλεος των φυσικών καταστροφών, ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες για να τις αντιμετωπίζουμε.

Αυτές τις δύσκολες ώρες η εργατική τάξη της χώρας μας στέκεται αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους από τον μεγάλο φονικό σεισμό στη γειτονική Τουρκία και τη Συρία, έχοντας ζήσει και εμείς μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας, οργανώνουμε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στο χώρο του Συνδικάτου μας Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00π.μ. – 13:00μ.μ. και από τις 18:00μ.μ. – 20:00μ.μ.

ΠΗΓΗ

Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών

Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, μετά την κόλαση των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ. Οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια είναι τεράστιες, γι’ αυτό και το Σάββατο το Σωματείο Εθελοντές για την Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών διοργανώνουν έκτακτη αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους.

ΠΗΓΗ

Θρυαλλίδα Σύλλογος

 

ΠΗΓΗ

Λέσβος

Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί τα σωματεία, τους φορείς, το λαό της Λέσβου, να σταθούν αλληλέγγυοι στους γειτονικούς λαούς και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, καθώς με θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε από νωρίς το πρωί τις εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Κεφαλονιά

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη

Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων των νησιών μας προς τους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας και της Συρίας που αυτές τις ώρες δοκιμάζονται από τις συνέπειες του μεγάλου καταστροφικού σεισμού και των μετασεισμών του που ακόμα συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι στην Κεφαλονιά έχουμε πικρή πείρα από τη δοκιμασία των σεισμών, τόσο από τη μεγάλη τραγωδία που έπληξε το νησί μας παλαιότερα όσο και από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς του 2014, σεισμούς που ακόμα βιώνουμε τις συνέπειές τους, χάριν και στην αναλγησία των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Είναι νωπές οι μνήμες μας από την συγκινητική αλληλεγγύη, την οργάνωση και την δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων απ’ όλη τη χώρα, που τότε αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας απέναντι στις καταστροφές που έπληξαν το νησί και ιδιαίτερα την Παλλική.

Σήμερα είναι η σειρά μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.

ΠΗΓΗ

 

Λάρισα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

“Κάποια χιλιόμετρα μακριά ο ανθρώπινος πολιτισμός κλονίζεται… Εργαζόμενοι απροστάτευτοι παλεύουν στα ερείπια μιας βιβλικής καταστροφής. Οι καλλιτέχνες δηλώνουμε παρών και για άλλη μια φορά μπαίνουμε μπροστά! Μαζί με τον αγώνα που κάνουμε για δικαιώματά μας οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού μας αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!

Κάθε πρωί και απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν άμεσα!

Αύριο(7/2) στις 12.00 μ. στο ΕΚΛ θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την συνέχεια των καλλιτεχνικών εξελίξεων και τις υπόλοιπες εξελίξεις!”.

ΠΗΓΗ

Επικοινωνία

Αν θέλετε να προστεθεί ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται είδη για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας & Συρίας στείλτε μας ένα μήνυμα στα social (θα τα βρείτε στο τέλος της σελίδας)